Погода в Черновцах
 

Єдина країна

Проект Єдина країна на МТРК Чернівці

Офіційні сайти

Курси валют

Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua
Фестиваль кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність» вдев’яте відбувся в Чернівцях
Вівторок, 09 листопада 2010, 18:25

Фестиваль кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність»  вдев’яте відбувся в Чернівцях. В програмі фестивалю був чемпіонат кондитерів, кухарів, конкурс офіціантів та майстрів по карвінгу. Торти у вигляді зайчика, машини та книги представила на фестивалі кулінарного мистецтва команда кухарів від кондитерського дому.

На цими тортами працювало троє кондитерів протягом шести годин. Серед виробів є торт який нагадує футбольне поле із гравцями.

Олександра Піпінашвілі, технолог-кондитер кондитерського дому: «Одного разу мати звернулася до нас. Вона прохала зробити подарунок її синові, який любить футбол. Тепер такі часто замовлення поступають. Футболісти, це декоративні  фігурки. Ми їх замовляємо, і згодом діти можуть ними гратися. Сітки ми робимо з білого шоколаду м‘ячі з еклерового тіста».

А кухарям запропонували здивувати кращою бенкетною стравою. Фаршированого сома із морепродуктами приготувала кухар ресторану Ганна Якобець  із колегами: «Це вигадка наша. Ми придумали та прикрашали  командою нашого колективу».

Фірмову страву прикрашено вареним восьминогом, креветками та раками. Зазвичай поїсти на бенкеті ці морепродукти коштує близько п’ятисот гривень.

Ганна Якобець, кухар ресторану: «У нас ця страва популярна. Її замовляють часто дуже».

Журі конкурсу проходило між столами та оцінювало кожного учасника. Куштували фахівці не всі страви.

Євген Крамаренко, заступник директора  департаменту економіки: «Ми вибірково розпитуємо з чого приготовлені страви. Якщо цього не достатньо, то куштуємо. Якщо страва не дуже, то не будемо. Але тут смачно все. Дивимось чи споживач схоче куштувати такі шедеври. Як кухар представляє ресторанне господарство».

Крім їжі журі оцінювало і офіціантів. Їм потрібно було  накрити стіл на тему якогось свята чи події. Також змагалися і майстри з нарізання овочів. Для цього використовували дині, кавуни та гарбузи.

Тетяна Колосок. Телеканал «Чернівці».

 

Слідкуйте за нами

Відео архів

Відеоархів МТРК Чернівці

Календар новин

< листопада 2010 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Langate

Молодий Буковинець

Глобус відвідувачів

Статистика

На даний момент 395 гостей на сайті
 
Copyright © 2010 Телеканал "Чернівці".Всі права захищені.